Unizo trekt op "inbraaktour" tegen grenscriminaliteit

Ondernemersorganisatie Unizo wil de grenscriminaliteit aanpakken en organiseert daarom een inbraaktour op dinsdag 27 november. "De gesprekken omtrent de grensoverschrijdende politionele samenwerking slepen te lang aan", vertelde regiodirecteur Axel Ronse van Unizo Zuid-West-Vlaanderen dinsdag.

De aanhoudende golf van bijzonder gewelddadige inbraken en overvallen in de grensstreek vraagt om actie. Daarom wil Unizo op zeer korte termijn twee voorstellen gerealiseerd zien. Enerzijds wil de ondernemingsorganisatie tijdelijke controles ter hoogte van de grens; anderzijds moet de Belgische politie ook de bevoegdheid krijgen om tot arrestaties over te gaan in Frankrijk.

Omdat die maatregelen uitblijven, blijft de grensregio, ondanks vele goedbedoelde pogingen tot een politionele samenwerking, een aantrekkelijk terrein voor criminelen die opereren vanuit Noord-Frankrijk.

"De gesprekken omtrent de grensoverschrijdende samenwerking slepen te lang aan", weet regiodirecteur Ronse. "Er moet onmiddellijk actie komen. De bal ligt grotendeels in het kamp van de Franse politici. Zij moeten worden gesensibiliseerd en aangesproken door onze beleidsverantwoordelijken."

Unizo organiseert daarom op dinsdag 27 november een inbraaktour waarbij het drie ondernemers bezoekt die onlangs het slachtoffer werden van grensoverschrijdende criminaliteit. De delegatie wordt geleid door Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Ook kregen een aantal prominente streekpolitici, Franse politici en federaal minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet een uitnodiging om Unizo te vergezellen. (COR 135)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud