Vader uit Turnhout in de cel voor dood van 2 maanden oude baby

Een 33-jarige man uit Turnhout zit al een week in de cel, nadat zijn twee maanden oude dochter is overleden. De man liet het meisje naar eigen zeggen per ongeluk vallen, waarop het kind woensdag in het ziekenhuis overleed. Maar het gerecht meent dat hij de baby geslagen heeft. Dat staat zaterdag in Het Nieuwsblad.

De moeder van het kind ontdekte vorige week zondag, een uur nadat haar man hun dochtertje in bed had gestoken, dat er iets aan de hand was met de baby. Het kind werd in allerijl naar het ziekenhuis van Turnhout gebracht. Daar werd een schedelbreuk vastgesteld en drie dagen later overleed de baby aan haar verwondingen.

De vader werd na verhoor door de politie aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij zegt dat het om een ongeluk gaat en dat zijn dochter uit zijn handen is geglipt. Maar de raadkamer in Turnhout meent dat er voldoende aanwijzingen van schuld zijn om de vader in de cel te houden.

De speurders gaan ervan uit dat de man zijn kind een of meerdere slagen, mogelijk met de vuist, heeft toegebracht. In zijn verklaring vonden ze elementen die niet overeenstemmen met de bevindingen van de artsen.

De onderzoekers vinden het ook vreemd dat de vader niet meteen heeft gezegd dat hij het kind had laten vallen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud