Vakbonden bij VRT willen overleg met Vlaamse regering

De vakbonden bij de VRT willen met de Vlaamse regering verder praten over het besparingsplan bij de openbare omroep, zo heeft Ivo Hendrix van het ACV donderdag bevestigd na de staking van woensdag. Na acht maanden van gesprekken zijn de vakbonden volgens hem "uitgepraat" met de directie van de VRT over de besparing die de Vlaamse regering wil doorvoeren.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten wacht op een brief van de bonden met een voorstel voor overleg, schreven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag. Het ACV is alvast blij met deze "opening", zei Hendrix aan Belga.

De vakbonden sluiten verdere acties niet uit na de 24 uur durende staking van woensdag. Voor de bonden is een besparing van 43 miljoen euro het maximum dat ze kunnen aanvaarden, terwijl de Vlaamse regering aan een plan van 65 miljoen euro vasthoudt.

Voorlopig is er geen overleg meer gepland tussen de directie en de vakbonden, maar donderdag hadden ze wel nog een ontmoeting waarop de situatie besproken werd. Elke partij probeert "initiatieven te nemen om de situatie te deblokkeren", zei woordvoerster Brigitte Vermeersch van de VRT. (PLS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud