Advertentie

Van Besien: "Het sociale is voor Groen even belangrijk als het ecologische"

Groen wil haar inhoudelijke verhaal verbreden. Naast het klassieke ecologische verhaal, wil de partij zich in het voorzuitzicht van verkiezingen van 2014 ook meer profileren als een sociale partij. "Wij willen een partij zijn die sterk op twee benen staat. Er is het been van de ecologie en de vergroening van onze economie. Het tweede been is het sociale. Dan gaat het om lonen, pensioenen, jobs en gezondheidszorg", zo zie Groen-voorzitter Wouter Van Besien in Het Nieuws van vtm.

Daar waar de drie traditionele partijen bij hun vernieuwingsoperaties vooral lijken terug te grijpen naar beproefde, klassieke recepten, lijkt Groen los te willen komen van het stereotiepe beeld van een partij die enkel bezig is met ecologie en groene thema's. Volgens partijvoorzitter Wouter Van Besien wil de partij verbreden. "Het sociale is voor Groen even belangrijk als het ecologische", luidt het.

Groen wil zich met andere woorden niet enkel profileren als de beschermer van het leefmilieu maar ook als beschermer van de sociale rechtvaardigheid. Van Besien onkent dat de operatie vooral bedoeld is om kiezers bij sp.a of PVDA+ weg te halen. Volgens hem ligt vooral het falende sociale beleid van de Vlaamse en federale regering aan de basis van de socialere profilering van zijn partij.

Bedoeling is dat Groen op haar sociaaleconomisch congres (Impulscongres) in oktober op de proppen komt met voorstellen om dat sociale verhaal concreet in te vullen.

Van Besien liet op vtm ook nog verstaan dat hij graag "een hattrick wil scoren". "Na de federale verkiezingen van 2010 en de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 willen we ook in 2014 de verkiezingen winnen en zo een hattrick scoren", aldus de Groen-voorzitter. En als Groen erin slaagt die hattrick te scoren, wil Van Besien zijn partij ook graag laten deelnemen aan het beleid.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud