Van Eycken juicht opening door Keulen niet geheel toe

De enige Franstalige volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement, Christian Van Eycken (UF), juicht de opening die Vlaams minister Marino Keulen (Open Vld) laat voor de benoeming van de drie burgemeesters niet geheel toe. Dat blijkt donderdagochtend na een debat tussen de twee op de VRT-radio.

Woensdag liet Keulen verstaan dat de burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem mogelijk benoemd worden als er zich "nieuwe feiten voordoen", bijvoorbeeld als ze de regionale verkiezingen van 2009 "correct organiseren".

Van Eycken, de voorganger van de Linkebeekse burgemeester Damien Thiéry (FDF), vindt dat Keulen door de niet-benoeming van maandag "halsstarrig vasthoudt", want "de burgemeesters zijn democratisch benoemd". Hij noemde Keulens voorstel dan ook "geen volledig verstandige optie".

De minister herhaalde dat hij de burgemeesters niet zomaar kan benoemen. "Ik moet mijn geloofwaardigheid behouden. Ik ben even streng en rechtvaardig voor hen als voor andere burgemeesters", luidde het. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud