Van Quickenborne schaft doktersbriefjes af

Minister van Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne wil voorschriften voor apothekers, briefjes voor de ziekenkas en ziektebriefjes voor de werkgever afschaffen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.

Binnenkort stapt u bij de dokter niet langer buiten met een hele stapel voorschriften, ziektebriefjes voor uw werkgever en briefjes voor de ziekenkas. Minister Van Quickenborne (Open Vld) wil tegen 2011 een elektronisch doktersvoorschrift invoeren, dat de hele papierwinkel overbodig maakt.

De huisarts kan zo'n elektronisch voorschrift opmaken tijdens de consultatie. Bedoeling is dat zowel de apotheker, het ziekenfonds als de werkgever op die manier zonder papieren rompslop aan de slag kunnen. "Volledige elektronisering van de gezondheidszorg betekent een besparing van 1,5 miljard euro", berekende Van Quickenborne. Voorlopig staan de ziekenfondsen niet te springen voor een afschaffing van het systeem met de bekende kleefbriefjes, maar de minister wil zo snel mogelijk met hen debatteren hierover.

Daarnaast verdwijnt ook de SIS-kaart op termijn uit onze portefeuilles. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud