Van Quickenborne wil Pinkstermaandag als feestdag behouden

De burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne (Open Vld), is niet opgezet met het voorstel van CD&V om Pinkstermaandag als wettelijke feestdag te schrappen. Dat meldt de burgemeester.

Als er toch moet gesnoeid worden in de feestdagen, stelt Van Quickenborne voor om een feestdag voor de ambtenaren te schrappen. Hij denkt daarbij onder meer aan 2 november, Allerzielen, en 15 november, Koningsdag. "De privésector bulkt niet van verlofdagen. Laat ons daarom eerst de privé - en de publieke sector op elkaar afstemmen", aldus Van Quickenborne.

CD&V-voorzitter Wouter Beke liet donderdag in het kader van enkele ballonnetjes rond de begrotingscontrole weten het principe om een wettelijke feestdag te schrappen "zeker het onderzoeken waard" te vinden. Ook minister van Financiën Koen Geens verklaarde al best te willen werken op Pinkstermaandag.

Voor Kortrijk zou het trouwens een drama zijn, mocht Pinkstermaandag wegvallen als wettelijke feestdag. "In onze stad zijn er dan de Sinksenfeesten die 100.000 mensen op de been brengen. Ik kan me trouwens inbeelden dat wij niet de enige stad zijn die op die dag festiviteiten of evenementen organiseert", besluit Van Quickenborne. (COR 125)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud