Van Rompuy koppelt kernenergie aan begroting

Premier Herman Van Rompuy wil het dossier over de kernenergie aanpakken bij de opmaak van de begroting 2010-2011 en het resultaat daarvan voorleggen tijdens de beleidsverklaring van 13 oktober.

De krant De Tijd meldt zondag op zijn website dat Van Rompuy de opmaak van de begroting 2010-2011 expliciet koppelt aan een beslissing over kernenergie. "Door het langer openhouden van de kerncentrales zou een deel van het gat in de begroting kunnen worden dichtgereden, zonder dat de man in de straat het voelt", zo schrijft De Tijd.

Van Rompuy schoof voor de verkiezingen 'kernenergie' al naar voor als één van de vijf werven waarin knopen moeten worden doorgehakt. Afgelopen vrijdag, na afloop van de ministerraad, koppelde hij het dossier volgens De Tijd expliciet aan de opmaak van de begrotingen voor 2010 en 2011, waar de federale regering na het zomerreces de tanden in wil zetten.

De woordvoerder van Van Rompuy bevestigt zondag dat de premier het dossier van de kernenergie wil koppelen aan de begroting en dat het de bedoeling is om een passage over energie te voorzien in de algemene beleidsverklaring bij het begin van het parlementaire jaar op 13 oktober. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud