Van Rompuy: wegwerken tekort heeft geen gevolgen op begroting 2009

De regering gaat de komende maanden een plan opstellen om het structurele begrotingstekort - dat 3,5 miljard euro bedraagt - aan te pakken. Het initiatief heeft geen invloed op de begroting 2009, benadrukt de woordvoerder van premier Herman Van Rompuy woensdag naar aanleiding van interviews die de premier aan de audiovisuele media gaf.

Van Rompuy stond woensdag zowel VRT als VTM uitgebreid te woord. Hij had het onder meer over de begroting, BHV, Fortis en zijn premierschap.

De openbare omroep concludeerde uit het gesprek met Van Rompuy dat de regering de komende maanden 3,5 miljard euro of 1 procent van het bbp gaat besparen op de begroting. Het bedrag komt overeen met het tekort dat niet te wijten is aan de economische crisis.

Volgens de woordvoerder van de premier klopt het niet dat de regering het bedrag op de begroting 2009 gaat zoeken: "Het is wel de bedoeling dat de regering de komende maanden een plan opstelt om het structureel begrotingstekort aan te pakken. Dat heeft geen implicaties voor de begroting 2009." De doelstelling moet wel tegen het einde van de legislatuur gerealiseerd zijn. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud