Vanaf maandag strengere regels voor wie naar VS reist

Vanaf maandag gelden voor de onderdanen van 35 landen, waaronder België, strengere regels voor wie naar de Verenigde Staten reist. Toeristen en zakenreizigers (korte verblijven) uit die landen blijven vrijgesteld van een visum maar moeten voortaan bij voorkeur 72 uur voor vertrek online een document invullen. De Amerikaanse ambassade stelde het nieuwe systeem donderdag voor.

Het systeem werd ESTA gedoopt, wat staat voor "Electronic System for Travel Authorization". Het treedt nu maandag, 12 januari, in werking, aldus Wayne Bush, zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade in Brussel. Hij sprak van een "modernisering" van de procedure.

De internetregistratie zal op termijn de fiche voor de immigratiediensten vervangen die elke reiziger naar de VS tot nu toe, vaak aan boord van het vliegtuig, moest invullen.

De nieuwe maatregel, die ook geldt voor kinderen, moet toelaten "personen met een hoog risico die naar de VS wensten te reizen te identificeren", aldus Jackie Bednarz, op de Brusselse ambassade vertegenwoordiger van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security). (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud