Vande Lanotte: "Nog tijd om jump te maken naar De Wever"

"Bart De Wever ligt op kop in het peloton, maar we hebben nog tijd om hem in te halen." Met die uitspraak maakte minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) een vergelijking tussen het politieke landschap en de Ronde van Frankrijk. Hij deed dat in een debat in thuisstad Oostende, samen met minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS).

In een debat bij de jong socialisten van Oostende weigerde Vande Lanotte zich neer te leggen bij de opiniepeilingen die N-VA een ruime voorsprong geven. "Toen Open VLD de stekker uit de regering trok, verdubbelde het aantal stemmen voor N-VA, en ze zijn nog niet verbrand. N-VA rijdt nu op kop richting 2014, maar zal ook veel wind vangen en het mogelijk moeilijk krijgen. We moeten tegen 2013 tonen dat deze regering goed heeft gewerkt."

Magnette treed Vande Lanotte bij. "De BHV-storm is wat gaan liggen, economisch gaat het beter. Nu ligt de discussie open en kunnen we de kritiek pareren."

De ministers wilden echter het debat niet toespitsen op N-VA, en dus ging het al snel over Europa. "Wij maken een relanceplan zonder geld, terwijl Europa ons uit de nood kan helpen. Ik sta achter de begrotingsdiscipline maar Europa kan een deel van de schuld op zich nemen", meent Magnette. "Met 27 landen zal dat niet lukken, maar misschien wel met acht of negen, met België voorop." De Franstalige socialist sprak tot slot ook zijn ambitie uit om ooit een Europese carrière uit te bouwen, bijvoorbeeld als Europees parlementslid.

(COR 125)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud