Vandeurzen vraagt liberalen niet te overreageren

CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen roept Open Vld op "niet te overreageren wanneer Yves Leterme een beetje commentaar geeft op socialistische ideeën". Zijn partij wil meewerken aan een regering met een brede meerderheid, al blijft oranje-blauw aan Vlaamse zijde verdedigbaar. "Maar niemand zal ons kunnen beletten te pleiten voor een sociaal en rechtvaardig bestuur".

Dat verklaarde Vandeurzen vrijdagavond tijdens een toespraak in Genk. Het leeuwendeel daarvan stond in het teken van het sociale. Hij verwees daarbij naar de eisen die sp.a-voorzitster Caroline Gennez donderdag op tafel legde voor regeringsdeelname van haar partij.

Het is ons recht erop te wijzen dat sommige voorstellen al in de oranje-blauwe deelakkoorden zaten, aldus Vandeurzen. "Wij hebben niet gewacht op de socialisten om werk te maken van deze verzuchtingen", luidde het. "En aan onze liberalen collega-onderhandelaars wil ik zeggen: u moet niet overreageren". Hij alludeerde daarmee op de scherpe reactie van Open Vld-voorzitter Bart Somers donderdag op het standpunt dat Leterme innam over de eisen van Gennez.

CD&V blijft volgens Vandeurzen ijveren voor een brede coalitie die binnen de meerderheid kan rekenen op een tweederdemeerderheid die nodig is voor een staatshervorming. "We zijn steeds een loyale partner aan de onderhandelingstafel geweest en vinden een coalitie die in Vlaanderen bestaat uit het kartel en Open Vld nog steeds verdedigbaar", aldus Vandeurzen. (LIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud