Advertentie

Vankrunkelsven wil rookverbod in bijzijn kinderen

Open Vld-senator Patrick Vankrunkelsven dient een wetsvoorstel in dat een rookverbod invoert voor wie zich in een gesloten ruimte met kinderen bevindt, zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Het idee is niet nieuw. De Vlaamse Liga tegen Kanker lanceerde in september 2008 al hetzelfde voorstel.

Volgens Vankrunkelsven zitten in Vlaanderen alleen al elke dag 116.000 kinderen te kuchen en te puffen in de sigarettenrook van hun ouders. "Ik weet dat ik een heikel punt aankaart, maar ik vind het de plicht van de overheid om die kinderen te beschermen. Roken in een gesloten ruimte terwijl er kinderen bij zijn, moet worden verboden. Daar is maar één reden voor: omdat het moordend is."

Vankrunkelsven vindt dat in dit geval het recht op gezondheid zwaarder moet doorwegen dan het recht op privacy. "Geloof me, ik heb als huisarts al genoeg gezien", aldus de senator. Vankrunkelsven dient zijn voorstel in eigen naam in, maar kan rekenen op de steun van partijgenoot Rik Remmery en antirookridder en professor Roger Blanpain.

De Open Vld-senator wil dat het rookverbod in eerste instantie wordt afgedwongen in de auto. Hij wil in de eerste plaats ook vooral voor verscherpte sociale controle zorgen. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud