Vanraes pleit voor oprichting taskforce kinderopvang in Brussel

Jean-Luc Vanraes, voorzitter van de Raad VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie), pleit voor de oprichting van een taskforce om het tekort aan kinderopvang in Brussel aan te pakken. De taskforce zou moeten bestaan uit vertegenwoordigers van beide gemeenschappen in Brussel. De Open Vld'er herhaalt ook zijn pleidooi voor een verlaging van de leerplicht tot drie jaar.

Brussel kampt al langer met een nijpend tekort aan kinderopvang. De krant De Standaard bericht vandaag/dinsdag nog dat Vlaanderen dit jaar amper 35 Nederlandstalige plaatsen bijcreëert. "Dat zijn er 1.300 te weinig", aldus sp.a-politica Elke Roex in De Standaard.

"De inspanningen die de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse gemeenschapscommissie ondernemen, zijn lovend, maar ze volstaan duidelijk niet", reageert Jean-Luc Vanraes. Hij pleit voor een gezamenlijke aanpak door beide gemeenschappen in Brussel. Hij stelt voor om een taskforce op te richten onder de regie van de Franse en Vlaamse gemeenschap. Die taskforce zou dan een plan en een tijdspad moeten uitstippelen.

De Open Vld'er pleit ook voor een verlaging van de leerplicht van 6 tot 3 jaar. Op die manier zouden kinderen verplicht vanaf het eerste kleuterklasje naar school moeten gaan. "Hierdoor komen de kinderen op vroegere leeftijd met het Nederlands in aanraking en worden ze als het ware in een taalbad ondergedompeld. Door de verlaging van de leerplicht zal ook de druk op de kinderopvang weggenomen worden", aldus Vanraes. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud