Vastenmaand ramadan start woensdag

De ramadan, de vastenmaand voor de moslims, gaat woensdag van start. Dat heeft het Executief van de Moslims van België (EMB), hoofd van de islamitische eredienst in ons land, dinsdagavond meegedeeld.

De beslissing werd genomen tijdens de vergadering van de raad van theologen op basis van het zien van de nieuwe maan. De moslimkalender baseert zich op de maan. Elke maand gaat van start van zodra het eerste lijntje van de nieuwe maan zichtbaar is. In functie daarvan wordt de start van de ramadan bepaald.

In België is het de Belgische Moslimexecutieve die verantwoordelijk is voor het vastpinnen van die datum. De precieze start van de ramadan kan wel verschillen van land tot land, aangezien de nieuwe maan niet overal op hetzelfde moment zichtbaar is. Doorgaans blijft dat verschil beperkt tot één dag.

Tijdens de ramadanmaand mogen moslims niet eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor mensen met fysieke of mentale beperkingen, zwangere vrouwen en kinderen die hun puberteit nog niet bereikten, gelden de regels niet. (EBA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud