Vechtpartij asielcentrum Arendonk: Drie agenten blijven ter plaatse

Naar aanleiding van de zware vechtpartij in het asielcentrum van Arendonk zullen drie politiemensen de hele nacht op het terrein aanwezig blijven. Dat heeft de woordvoerster van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) aan Belga bevestigd. De Block bracht zondagavond nog een bezoek aan het getroffen asielcentrum.

Ongeveer honderd asielzoekers raakten zondag slaags op de parking van het asielcentrum, nadat een Tsjetsjeen het aan de stok had gekregen met een groepje Afghanen in het centrum. De Tsjetsjeen had daarop een vijftiental vrienden van buitenaf opgetrommeld.

Staatssecretaris De Block besloot zondagavond zelf nog ter plaatse te gaan. Ze had er overleg met de politie, de centrumdirecteur en de waarnemend directeur van Fedasil en wilde weten welke maatregelen getroffen zijn om de veiligheid van personeel en omwonenden te verzekeren.

Drie agenten blijven alvast de hele nacht ter plaatse. De zwaarste vechtersbazen zijn intussen ook overgebracht naar andere centra, aldus nog de woordvoerster van staatssecretaris De Block. Haar kabinet zal de situatie in het centrum de komende dagen blijven opvolgen.

(KNS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud