Advertentie
Advertentie

Veel belangstelling voor kunstinstallatie "We Drift" op de Schelde

In Antwerpen zijn vanmiddag heel wat nieuwsgierigen naar de Scheldekaaien afgezakt om een glimp op te vangen van "We Drift", een grote fotografische kunstinstallatie van de hand van Wim Tellier waarvoor de Schelde enkele uren moest worden afgesloten voor de scheepvaart. Tellier creëerde voor zijn expo maar liefst duizend vlotten van vier meter op vier met fotocollages van individuele portretten, met op de achtergrond kwetsbare natuurlandschappen. Die vlotten bereikten echter niet allemaal hun bestemming.

Voor de foto's van "We Drift" trok Wim Tellier de voorbije jaren de wereld rond met een camera die hij aan een kite bevestigde en waarmee hij vanop grote hoogte natuurlandschappen fotografeerde. Op elke foto bevestigde hij bovendien een grote rode pleister, als symbool voor de kwetsbaarheid van de aarde.

De bedoeling was om alle duizend vlotten bij hoogtij te water te laten aan het Sint-Annastrand en ze op de kracht van het water te laten voortdrijven tot voorbij het Antwerpse stadscentrum en terug. Alles bij elkaar zou het gaan om een lengte van twee kilometer en een totale oppervlakte van een miljoen vierkante meter. Op die manier zou het de grootste fotografische kunstinstallatie ooit worden en bovendien de eerste aangedreven op natuurlijke kracht.

Het talrijk opgekomen publiek op het Noorder- en Zuiderterras langs de Schelde, vanwaar het geheel het best te bekijken zou vallen, kreeg door praktische problemen echter uiteindelijk slechts enkele honderden vlotten te zien voor het tij keerde en het kunstwerk weer terug richting Sint-Anna werd gestuurd. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud