"Veel verder gaan in bestrijding fiscaal paradijs"

"België mag niet het imago hebben van een land waar het goedkoop is om geld te transfereren. We zijn een soort fiscaal paradijs geworden." Dat zei sp.a-voorzitter Bruno Tobback zondag in De Zevende Dag op Eén.

"De notionele intrestaftrek en de belasting op vermogenswinsten zijn al bijgestuurd. We moeten daar veel verder in gaan", zei de voorzitter. "We trekken mensen aan die alles al hebben, maar we zouden een fiscaal paradijs moeten worden voor wie werk creëert."

Tobback maakte zich sterk dat de regering al aanzienlijke inkomsten heeft gehaald uit vermogenswinsten, maar vindt dat ze daar nog veel verder in kan gaan.

De sp.a-er heeft er naar eigen zeggen niets op tegen dat een topmanager als Didier Bellens miljoenen verdient, "maar wel dat hij daar maar 10 of 12 procent belastingen op betaalt".

De uitspraken van Bart De Wever in het weekendinterview met De Standaard noemt Tobback "grotesk". De Wever verklaarde in het interview niet te willen dat iemand met een regenboog-t-shirt, het symbool van de homobeweging, achter een loket van de stad zit.

"Dit is een stap naar een Vlaanderen van veertig jaar geleden", aldus Tobback. "Ik denk niet dat iemand zich ongemakkelijk voelt als er iemand achter het loket zit die homoseksueel is. Als burgemeester is het je taak te zorgen dat mensen vertrouwen hebben in het stadsbestuur en in het personeel van de stad." (MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud