Veiligheidsmaatregelen versterkt op terrorismeproces Malika El Aroud

Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken heeft informatie gekregen van het federale parket dat er tijdens de laatste week van het aan de gang zijnde terrorismeproces tegen Malika El Aroud en Hicham Beyayo een ontsnappings- en/of bevrijdingspoging zou kunnen plaatsvinden in het justitiepaleis in Brussel. Het gebruik van wapens en geweld zou tot de mogelijkheden behoren, zo heeft het crisiscentrum zondag meegedeeld.

Malika El Aroud en Hicham Beyayo staan sinds 8 maart met nog vijf andere beklaagden voor de correctionele rechtbank van Brussel terecht omdat ze mensen geronseld zouden hebben voor de jihad en terreuraanslagen beraamd zouden hebben.

Op basis van een evaluatie door het OCAD (Co├Ârdinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging) "blijkt dat er een zware dreiging is, met een hoog waarschijnlijkheidsgehalte". Daarom heeft de Algemene Directie Crisiscentrum (ADCC) in overleg met het federale parket een aantal veiligheidsmaatregelen genomen, zowel binnen als buiten het justitiepaleis. Deze maatregelen worden uitgevoerd door de politie, zo staat in de mededeling.

De verhoogde veiligheid moet het normale verloop garanderen van alle rechtszaken die aan de gang zijn "en de veiligheid van elkeen waarborgen".

De maatregelen blijven de hele verdere duur van het terrorismeproces van kracht. "Gelet op het gerechtelijk karakter, zal er geen nadere informatie worden verstrekt." (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud