Verdacht pakket in gebouwen Nato Support Group blijkt onschadelijk

Het verdacht pakket dat maandagnamiddag werd ontdekt in de gebouwen van de Nato Support Group aan de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe, is onschadelijk. Dat meldt de lokale politie van Zaventem. Het pakketje bleek alleen brieven te bevatten. In 1985 waren de gebouwen het doelwit van een aanslag van de extreem-linkse CCC.

Het pakje was door de werknemers van de Nato Support Group rond 16 uur ontdekt tussen de poststukken en als verdacht beschouwd. Daarom werd de politie verwittigd en die besloot er de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, bij te halen.

De Leuvensesteenweg werd ter hoogte van de gebouwen, aan de grens met Sint-Lambrechts-Woluwe, even afgesloten voor het verkeer, maar bij aankomst stelden de ontmijners van DOVO vast dat die maatregel niet nodig was.

Het verdachte pakje werd daarop nader onderzocht en bleek volkomen onschuldig: er zaten alleen brieven in. Het bomalarm werd opgeheven.

De Nato Support Group staat in voor de administratieve en logistieke steun aan het Amerikaanse militaire en burgerpersoneel bij de Navo en de Amerikaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie in Brussel. Op 15 januari 1985 waren de gebouwen het doelwit van een aanslag van de extreem-linkse CCC. Die lieten toen een bomauto ontploffen voor het gebouw, met materiële schade tot gevolg. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud