Verdachte in steekpartij metrostation Lemonnier bekent eerdere feiten

De verdachte die maandag in Brussel werd opgepakt voor een steekpartij in metrostation Lemonnier, heeft behalve een roofmoord op een advocaat in Tervuren ook nog bekend in mei een 43-jarige dakloze te hebben gedood in een verlaten fabriek in Zellik. Hij beweert wel dat hij uit wettige zelfverdediging handelde, zo is vernomen bij het parket van Brussel.

De 38-jarige Roemeen Ionel L. werd aangehouden voor poging tot doodslag. Hij zou maandag in het Brusselse metrostation Lemonnier een man hebben gestoken met een mes.

De verdachte heeft ondertussen twee eerdere feiten bekend. Op 9 mei doodde hij een 43-jarige dakloze in een verlaten fabriek in Zellik, al beweert de Roemeen wel dat zijn slachtoffer hem samen met een andere dakloze had aangevallen. De onderzoeksrechter hield de man ook aan voor die feiten.

Eerder vandaag raakte al bekend dat L. achter een dodelijke steekpartij op een 47-jarige advocaat in Tervuren zat. Die feiten dateren van 22 mei. De advocaat had opgemerkt hoe twee personen een metaaldiefstal hadden gepleegd in een leegstaande kazerne. Hij was de verdachten gevolgd en werd bij een confrontatie met een van hen neergestoken. Enkele dagen daarna overleed hij aan zijn verwondingen. L. bekende. Zijn 44-jarige kompaan werd woensdag aangehouden voor diefstal en het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud