Advertentie

Verdachte van overval Argenta-kantoor Begijnendijk aangehouden

De man die gisteren is opgepakt na een overval op het Argenta-bankkantoor in Begijnendijk, is aangehouden. Dat meldt het Leuvense parket. De twintiger werd ongeveer twee uur na de overval klemgereden en opgepakt door de lokale politie van Mechelen omdat hij rondreed in een wagen die bij de overval was gebruikt. Hij heeft nog geen verklaringen afgelegd en beroept zich op zijn zwijgrecht, aldus het parket.

De overval op het Argenta-kantoor op de Betekomsesteenweg vond rond 12.00 uur plaats. Een man kwam het bankkantoor binnen, wachtte een kwartiertje en haalde vervolgens een vuurwapen boven waarmee hij de bankdirecteur bedreigde. De 34-jarige directeur moest de kluis openen maar de overvaller toonde zich zo zenuwachtig dat de directeur zich begon te verzetten. In het geharrewar kreeg de directeur een klap op het hoofd met het vuurwapen, waardoor hij lichtgewond raakte.

De overvaller ging zonder buit op de vlucht en reed met een wagen in de richting van Baal. Getuigen konden een beschrijving van de wagen en een deel van de nummerplaat geven. Het signalement van de wagen werd daarop verspreid en rond 14.00 uur kon de lokale politie van Mechelen op de Putsesteenweg een wagen klemrijden die aan het signalement voldeed.

De bestuurder werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Die besliste hem aan te houden. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud