Verdachte van reeks ramkraken in Belgisch-Franse grensstreek aangehouden

Het Belgische en Franse gerecht zijn erin geslaagd een verdachte op te pakken van de reeks ramkraken en homejackings die de voorbije maanden gepleegd zijn in de Belgisch-Franse grensstreek. Het gaat om een 26-jarige Fransman uit Roubaix. De man zou volgens het federaal parket betrokken zijn bij drie feiten in Wervik en Roeselare, die allemaal op 8 maart plaatsvonden, maar ontkent. De Ieperse raadkamer heeft dinsdagochtend zijn aanhouding met een maand verlengd.

Op 8 maart werd bij een geweldadige homejacking in Roeselare een Audi RS gestolen. De daders van die overval reden vervolgens met de wagen naar Wervik waar ze twee ramkraken pleegden, op een boetiek en een nachtwinkel in de Leiestraat.

Bij het sporenonderzoek naar die overvallen vonden de speurders een DNA-profiel, dat kon gelinkt worden aan een Franse verdachte. Die man, de 26-jarige M.B. uit Roubaix, werd op 22 juni tegengehouden bij een routinecontrole in Frankrijk en opgepakt. Op 5 juli leverde het Franse gerecht hem uit aan België en de man werd door de onderzoeksrechter in Ieper aangehouden.

M.B., die geen onbekende is voor het Franse gerecht, ontkent elke betrokkenheid bij de feiten. Dat weerhield de raadkamer in Ieper er niet van zijn aanhouding te bevestigen.

Het onderzoek naar de verschillende ramkraken en homejackings loopt intussen voort. Drie andere verdachten in het dossier, die weliswaar geen overvallen zouden gepleegd hebben, zitten nog in de cel. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud