Verdachte van steekpartij metrostation Lemonnier bekent roofmoord in Tervuren

De verdachte die maandag in Brussel werd aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in metrostation Lemonnier, heeft bekend achter een steekpartij in Tervuren op 22 mei te zitten. Die kostte het leven aan een 47-jarige advocaat uit Genval. Dat meldt het parket van Leuven.

Uit de eerste vaststellingen bleek dat de feiten op 22 mei werden gepleegd door twee personen die vermoedelijk afkomstig waren uit Oost-Europa. De twee hadden een metaaldiefstal gepleegd in een naburige leegstaande kazerne. Het slachtoffer had dit opgemerkt en was de verdachten gevolgd. Na een confrontatie met een van hen werd hij neergestoken met een mes in het hoofd. De 47-jarige advocaat overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

De moordsectie van de Federale Gerechtelijke Politie Leuven kon via een buurtbevraging en een doorgedreven telefonie-onderzoek de identiteit en de locatie achterhalen van één van beide personen. Het ging om een 44-jarige man van Oost-Europese afkomst die verbleef in Jette. Hij werd opgepakt en woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Hij gaf de diefstal toe maar stelde niet betrokken te zijn bij de steekpartij.

Afgelopen maandag deed zich dan een steekpartij voor in het Brusselse metrostation Lemonnier, die opvallende gelijkenissen vertoonde met het incident in Tervuren op vlak van modus operandi en persoonsbeschrijving van de dader.

Dankzij een snelle informatie-uitwisseling met de politionele en gerechtelijke diensten van Brussel konden de onderzoekers van de moordsectie in Leuven de 38-jarige verdachte van de steekpartij in Brussel identificeren als de hoofdverdachte van de feiten in Tervuren. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Leuven en aangehouden op verdenking van roofmoord. De man bekende de feiten. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud