Verdachten aangehouden die auto's kochten met valse cheques

De politie heeft twee mannen opgepakt en aangehouden die vorig jaar tientallen dure auto's hebben gekocht met valse cheques. Dat blijkt vandaag uit een persbericht. De politie roept mensen die hun wagen verkocht hebben en een valse bankcheque gekregen hebben, op om contact op te nemen met de Dienst diefstallen van de federale gerechtelijke politie.

De eerste verdachte is een 38-jarige Belg uit het Antwerpse. De man bood zich aan als Eric Debie en kocht van verschillende mensen dure wagens, met een waarde van telkens om en bij 45.500 euro. Hij pleegde de feiten in Gent, Retie, Anderlecht en Sint-Gillis-Waas.

De verdachte betaalde met een cheque, die achteraf nagemaakt bleek. De wagens werden snel doorverkocht, nog voor de oorspronkelijke eigenaars van hun bank te horen kregen dat de cheque was nagemaakt. De politie pakte de verdachte op op 30 augustus. Hij werd aangehouden en is momenteel vrij onder voorwaarden.

De tweede verdachte, een 36-jarige Belg, eveneens uit het Antwerpse, werd pas opgepakt op 5 februari. Hij gebruikte dezelfde modus operandi en pleegde feiten onder meer in Aalter, Wuustwezel en Mettet.

De politie roept mensen die hun wagen verkocht hebben en een valse bankcheque gekregen hebben op naam van onder andere Eric Debie, Dirk De Belder, Patrick van de Peer en Patrick Thielemans (allemaal valse namen die de dader gebruikte), op contact op te nemen met de Dienst diefstallen van de federale gerechtelijke politie Gent op het nummer 09/237.37.66. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud