Verdachten kasteelmoord blijven in de cel

In de zaak van de kasteelmoord blijven de verdachten André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdagnamiddag beslist.

Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. Op een stuk grond van verdachte Pierre Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. De verdediging van vader en zoon Gyselbrecht had opnieuw een verzoekschrift ingediend tot voorlopige vrijlating. De raadkamer in Brugge wees twee weken geleden die vraag af, maar de verdediging van de verdachten ging tegen die beslissing in beroep.

Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling hadden de advocaten van vader en zoon Gyselbrecht opnieuw gepleit voor een vrijlating onder voorwaarden, maar de KI oordeelde dat de aanhouding van de verdachten noodzakelijk blijft zolang het onderzoek loopt.

In de zaak zit behalve vader en zoon Gyselbrecht en Pierre Serry ook nog de Nederlander Tinus Van Wesenbeeck in de cel. Zijn aanhouding werd begin juli nog verlengd door de KI. (COR 232)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud