Verdachten werken goed mee bij reconstructie dossier-Priscilla

De drie verdachten in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant werken goed mee aan de reconstructie die deze voormiddag plaatsvindt in Huizingen. Dat heeft Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket, ter plaatse aan de aanwezige media meegedeeld. Ook de vader van Priscilla, die zich burgerlijke partij heeft gesteld, woont de reconstructie bij, samen met zijn advocaat.

Priscilla Sergeant werd op 20 juli 2012 dood teruggevonden in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 12-jarige J. en de 16-jarige A. Die zouden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest hebben in D.V.'s woning in Huizingen en zouden na haar overlijden het lijk verborgen hebben in Dworp. De drie werden in verdenking gesteld voor doodslag.

"Met de reconstructie wil de onderzoeksrechter een concreter zicht krijgen op het aandeel van de verschillende verdachten en het tijdsverloop van de feiten", zei parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De drie verdachten verlenen hun volledige medewerking."

De reconstructie in de woning in Steertveld, waar Priscilla overleed, ging woensdagochtend rond 09.00 uur van start en is nog steeds bezig. Het is niet duidelijk hoeveel tijd ze nog in beslag zal nemen.

Waarschijnlijk zal later vandaag nog een tweede deel van de reconstructie plaatsvinden op het veld in Dworp waar de drie verdachten het lichaam van het meisje hebben achtergelaten. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud