Verenigingen moeten nog langer wachten op lottogelden

Het verdelingsplan van de winsten van de Nationale Loterij dat eerder deze week bekendgemaakt werd, bevat enkele verrassingen. Zo komen organisaties als de Fietsersbond en de Bond Beter Leefmilieu niet rechtstreeks voor op de lijst, schrijft De Morgen donderdag.

Als de betrokken organisaties toch nog een deel van de lottokoek willen binnenrijven, zullen ze een omweg via de bevoegde federale minister of staatssecretaris moeten maken, zo besliste minister van Financiën Didier Reynders (MR). En dat terwijl verschillende verenigingen al een maand geleden aan de alarmbel trokken, omdat de beslissing over de subsidies zolang uitbleef.

De getroffen verenigingen zijn de Fietsersbond, die vorig jaar nog op een broodnodige 25.000 euro kon rekenen, de Bond Beter Leefmilieu (BBL), Natuurpunt, de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers en de Voetgangersbeweging.

Gevreesd wordt dat het maanden zal duren voor de kabinetten knopen doorhakken. Ook daar werd verrast gereageerd op de creatie van een extra tussenniveau.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud