Verkeer kan opnieuw passeren na lek in waterleiding Deurne

Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne kan het verkeer opnieuw in beide richtingen passeren na de breuk in de waterleiding van woensdagochtend. Enkel stadinwaarts moet het verkeer ter hoogte van de breuk nog over één rijstrook aangezien het wegdek ernstig beschadigd is. Dat zegt de lokale politie van Antwerpen.

De normaal gezien erg drukke baan was vanochtend urenlang afgesloten tussen het Antwerpse Sportpaleis en de Burgemeester Eduard Waghemansbrug. De Antwerpse Waterwerken (AWW) moesten een tijd wachten voor ze met het dichten van de breuk konden beginnen aangezien er vlakbij ook een gasleiding en een hoogspanning aanwezig zijn en de situatie daarom eerst voldoende veilig moest worden gemaakt.

Door de breuk spoot het water meters hoog de lucht in en kwam de Bisschoppenhoflaan blank te staan. Niet alleen het wegdek raakte beschadigd, ook het fietspad zakte gedeeltelijk in. "De wegwerkzaamheden kunnen pas donderdag beginnen", zegt Chris Janssens van AWW. "Eerst moet de waterleiding volledig worden hersteld. Dat zou woensdag nog afgerond moeten raken." (COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud