Verkeersproblemen verwacht tijdens verlengd pinksterweekend

Het verlengde pinksterweekend zal in België voor verkeersproblemen zorgen. Dat meldde mobiliteitsorganisatie Touring woensdag. Vooral op de E40 en de E411 kunnen er lange files ontstaan door drukte en wegenwerken.

Touring waarschuwt voor files richting kust en richting Ardennen bij het vertrek op vrijdag en zaterdag. Vrijdag wordt het druk vanaf het einde van de voormiddag en zeer druk met filevorming 's namiddags en 's avonds voornamelijk richting kust, maar ook op de ringwegen van Antwerpen en Brussel. Op zaterdagvoormiddag wordt het eveneens file rijden. De drukte komt op gang vanaf 9 uur en kan duren tot na de middag.

Touring raadt aan vrijdagochtend te vertrekken ofwel vrijdagavond na 20 uur. Voor de terugkeer zijn files onvermijdelijk op maandagnamiddag en -avond, aldus Touring.

Daarnaast zijn er wegenwerken die het verkeer sterk kunnen hinderen: op de E40 Oostende-Brussel ter hoogte van Erpe-Mere, op de E40 Brussel-Oostende ter hoogte van Merelbeke, op de E19 Antwerpen-Breda ter hoogte van Kleine Bareel en op de E40 tussen Hauts-Sarts en Vottem. Verder nog werken op de E411 Brussel-Luxemburg, tussen Waver en Rosières en tussen Custinne en Rochefort. (EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud