Advertentie

Verkenner: bal voorlopig nog in kamp van CD&V

Alle partijen van de aftredende meerderheid wachten nog altijd op een beslissing van de CD&V over wie de nieuwe regering moet gaan leiden. Ondertussen zet koninklijk verkenner Wilfried Martens zijn informele contacten voort. Mogelijk levert hij zondag zijn eindrapport af aan de vorst.

CD&V raakte ook zondagvoormiddag nog niet uit de knoop die ze al enkele dagen tracht te ontwarren. De partij is aan zet en mag als grootste partij de eerste minister voor de nieuwe regering leveren, maar zit met een probleem qua kandidaten voor het premierschap. Ex-premier Jean-Luc Dehaene is niet aanvaardbaar voor de liberalen en Kamervoorzitter Herman Van Rompuy ziet het niet zitten om eerste minister te worden.

De kans bestaat dat de bal in het liberale kamp komt te liggen indien de Vlaamse christendemocraten zondag geen klare wijn schenken. De liberalen zijn immers de grootste politieke familie van het land en iedereen zegt dat er snel een slagvaardige regering op de been dient te worden gebracht.

Wellicht trekt verkenner Wilfried Martens zondagnamiddag al naar het paleis om er zijn eindrapport te presenteren. Dan zal blijken hoe de vork aan de steel zit en of hij een kandidaat-premier van CD&V zal kunnen voorleggen. (FEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud