Advertentie

Verkenner pleegt voort overleg en gaat mogelijk naar paleis

Koninklijk verkenner Wilfried Martens pleegt zaterdag voort informeel overleg om een uitweg te vinden uit de politieke crisis. Mogelijk brengt hij vandaag al verslag uit bij koning Albert II, al hangt dat vooral af van een CD&V-antwoord op de vraag wie de nieuwe regering moet gaan leiden.

Martens kreeg maandag van de vorst de opdracht om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de politieke crisis die ontstond na het ontslag van de regering-Leterme. Hij raadpleegde eerst formeel een reeks politici en pleegt sinds een paar dagen overleg achter de schermen. Vrijdag had hij een uitgebreide lunch met de vijf voorzitters van de meerderheidspartijen.

Het ziet ernaar uit dat de huidige meerderheid een doorstart neemt en probeert de legislatuur uit te doen, tot de federale verkiezingen van 2011. Vraag blijft wie de ploeg moet gaan leiden. Voorlopig blijft CD&V aan zet. Vooral ex-premier Jean-Luc Dehaene en Kamervoorzitter Herman Van Rompuy worden genoemd, al ziet geen van beide dat echt zitten.

Mogelijk brengt verkenner Wilfried Martens zaterdag al verslag uit bij de koning. In dat geval stelt de vorst hoogstwaarschijnlijk een formateur aan. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud