Advertentie

VERKIEZINGEN09: De Gucht sluit aanpassing federale regering na 7 juni niet uit

Federaal vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) sluit niet uit dat de federale regeringscoalitie wijzigt na afloop van de regionale verkiezingen van 7 juni. Vooral de stembusuitslag in Wallonië kan daarbij bepalend zijn. Dat heeft De Gucht zondag gezegd in het VRT-programma "De Zevende Dag".

"Het is niet omdat de regionale en federale verkiezingen niet samenvallen dat de uitslag van de regionale verkiezingen geen invloed kan hebben op de samenstelling van de federale regering. Als er iets fundamenteel verandert in Wallonië, dan sluit ik niet uit dat dat gevolgen zou hebben op het federale vlak", aldus De Gucht.

Veel zal volgens De Gucht afhangen van de stembusuitslag in Wallonië, waar MR en PS een bitsige strijd voeren. De Gucht wil de uitslag afwachten maar stelt alvast: "Het partijbeeld in Wallonië gaat veranderen indien de avond van de verkiezingen blijkt dat de MR de grootste is en Ecolo rond de 20 procent gaat zweven."

De Gucht verwacht dat de schandalen bij de PS een impact zullen hebben. "Je kan moeilijk naast de schandaalcultuur van de PS kijken. Dat dit vroeg of laat zijn consequenties heeft in een politiek systeem, is niet slecht".

Volgens De Gucht is na 7 juni alles mogelijk. Ook vervroegde federale verkiezingen zijn niet uitgesloten.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud