Advertentie

VERKIEZINGEN09: Vlaming wil minder lasten (opiniepeiling De Tijd)

Als de nieuwe Vlaamse regering een budget vrijmaakt om de crisis te bestrijden, gebruikt ze dat het best door de belastingen te verlagen. Bijna twee op de drie Vlamingen zijn daar voorstander van. Dat blijkt uit een opiniepeiling die het onderzoeksbureau Ivox uitvoerde in opdracht van De Tijd.

De nieuwe Vlaamse regering moet het zo goed als zeker met een krapper budget stellen dan de ploeg-Peeters I. Tegelijk wordt de volgende regering geconfronteerd met grotere economische problemen. Van de ondervraagden vinden zes op de tien dat de Vlaamse regering moet besparen. Over de vraag of de regering ook schulden mag maken om de crisis te bestrijden, zijn de meningen meer verdeeld: 51 procent zegt van wel, 44 procent zegt van niet.

Het duidelijkst is het antwoord wat de overheid het best doet om de crisis te bestrijden. Van de ondervraagden antwoordt 55 procent dat de belastingen voor de Vlamingen naar beneden moeten. Nog eens 10 procent vindt dat de overheid in de eerste plaats de belastingen voor bedrijven moet verlagen.

De foutenmarge van de peiling bedraagt 4,4 procent.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud