VERKIEZINGEN10: cdH stuurt geruststellende boodschap aan burgers van dit land

Drie dagen voor de verkiezingen stuurt het cdH een geruststellende boodschap de wereld in. "We raken er wel uit - Pleidooi om de positieve houdingen te verenigen" luidt de titel van een "open brief aan de inwoners van dit land" die vrijdag in de Franstalige kranten verschijnt. De partij van Joëlle Milquet doet daarin een appel aan de rede, de gematigdheid en het gezond verstand van alle Belgen.

Zondag staat de toekomst van ons land en zijn herstel op het spel, klinkt het in de aanhef van de brief. Milquet verzamelde donderdag haar kandidaten voor 13 juni aan het Atomium om ze voor het oog van de camera's de brief te laten ondertekenen. Doel, aldus Milquet, is de inwoners van ons land gerust te stellen. "We zullen wel uit de institutionele crisis en uit de economische crisis raken", is de boodschap.

Wat het communautaire betreft, ziet Milquet ons 'er wel uitraken' "door te onderhandelen over een evenwichtige staatshervorming met de redelijke partijen uit het noorden van het land, zij die nog een gezamenlijke toekomst zien". Aan de andere kant van de tafel is er volgens haar nood aan "verantwoordelijke Franstalige politici". Dat zijn politici die "vastberaden zijn om de Franstaligen te verdedigen en weigeren in te gaan op eisen die voor hen nadelig zijn", maar die ook "open staan voor gematigde en efficiënte oplossingen".

De Franstalige humanisten roepen ook op weerstand te bieden aan "zij die willen splitsen" en open te staan "voor zij die willen verenigen". (ALN)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud