VERKIEZINGEN10: cdH zet in op groen, wit en intelligent werk

CdH heeft haar verkiezingsprogramma volledig opgebouwd rond de economische crisis. Door in te zetten op werk en economische groei wil de partij ons land weer uit de crisis krijgen, benadrukten partijvoorzitster Joëlle Milquet en staatssecretaris voor Begroting Melchior Wathelet woensdag.

Het mag het voeren van institutionele gesprekken tijdens de formatie niet al te veel hinderen, "maar er zal snel een regering op de been moeten worden gebracht om de Belgen uit de crisis te helpen", verduidelijkte Milquet op een persconferentie.

CdH wil naar een nationaal pact rond werk en economische activiteit, gebaseerd op een duurzame groei. Daarvoor moet worden ingezet op "groene" (milieu), "witte" (dienstverlening) en "intelligente" (onderzoek en innovatie) jobs.

Daarnaast hoopt het cdH ook op een hervorming van het huidige fiscale stelsel. Ze wil lonen tot 950 euro van belastingen vrijstellen, en ter compensatie de fiscale druk op kapitaal en vervuilend gedrag verhogen. De toepassing van het verlaagde belastingstarief voor KMO's wil de partij dan weer uitbreiden. (JDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud