VERKIEZINGEN10: crisis brengt een "radicaal links front" samen

De linkse eenheidspartij "Front des gauches", een samenwerking van zes radicaal-linkse partijen en organisaties, zal op 13 juni deelnemen aan de verkiezingen. Het gaat om de Parti Communiste (PC), de Linkse Socialistische Partij (LSP-PSL), het Comité voor een andere politiek (CAP), Ligue Communiste Révolutionnaire (LCR), Parti Humaniste (PH) en Vélorution. PTB+/PVDA+ komt met eigen lijsten op.

De Senaatslijst van het "Front des Gauches" wordt getrokken door Robert Tangre, voorzitter van de Parti Communiste (PC). Voor de Kamer vinden we Anja Deschoemacker(LSP-PSL) als lijsttrekker in Brussel-Halle-Vilvoorde terug, Pierre Eyben (PC) in Luik, Céline Caudron (LCR) in Henegouwen, Laurent Balthazar (CAP) in Waals-Brabant, Annick Letecheur (PH) in Namen en Nicole Cagen (PC) in Luxemburg.

Opvallende namen zijn onder meer cineast Jan Bucquoy, opvolger voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en RTBF-journalist Michel Hucorne op de Senaatslijst.

Het "Front des Gauches" komt op voor sociale, ecologische en fiscale rechtvaardigheid. Zo vraagt de partij een wettelijk pensioen van 75 procent, gebaseerd op de vijf jaar waarin het meeste werd verdiend. Ook de afschaffing van de notionele intrestaftrek, de daling van de werkgeversbijdrage en het opheffen van het bankgeheim zijn enkele van de campagnepunten.

De partij weigert wel de splitsing van de sociale zekerheid en van de collectieve arbeidsovereenkomsten. (JDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud