VERKIEZINGEN10: "Il y a un parfum de taxation dans l'air"

Christendemocraten en socialisten dromen al openlijk van een rooms-rode, linkse belastingsregering. Die waarschuwing stuurde Open Vld-voorzitter Alexander De Croo donderdagavond de wereld in tijdens de slotmeeting van Open Vld. "Il y a un parfum de taxation dans l'air. En dat stinkt", stelde De Croo, die de Vlaamse liberalen profileerde als "de enige garantie tegen belastingverhoging op kap van de werkende Vlaming".

Net zoals bij de vorige verkiezingen, blaasde Open Vld voor zijn slotmeeting, waarop VVD-leider Mark Rutte de show stal, verzamelen in het Gentse ICC om de troepen een allerlaatste keer moed in te pompen. "Alle waarnemers zijn het erover eens. Open Vld heeft deze verkiezingen echt inhoud gegeven. We hebben een eerlijke campagne gevoerd. We hebben de mensen geen onbetaalbare beloftes gedaan", sprak De Croo de militanten toe.

Open Vld wurmde zich in de campagne via het thema begroting en de besparingen die er de komende jaren aankomen. Ook donderdag zette de senaatslijsttrekker zich af tegen partijen "die beloven dat het een lieve lust is". Sp.a en PS waren daarbij kop van Jut - "soberheid en socialisme gaan echt niet samen" - maar ook het besparingsplan van N-VA kreeg ervan langs.

De voorzitter merkte op dat er "iets moois bloeit" tussen christendemocraten en socialisten. "Il y a un parfum d'amour dans l'air. Ze dromen al openlijk van een rooms-rode, een linkse belastingsregering. Een regering die de crisis gaat aanpakken door de belastingen te verhogen", luidde het. (LOD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud