VERKIEZINGEN10: MR zal zich nooit verzetten tegen Franstalige premier

De MR zal zich "nooit" verzetten tegen de aanstelling van een Franstalige eerste minister. Dat heeft partijkopstuk Charles Michel woensdagavond beklemtoond tijdens een verkiezingsdebat op de RTBF. In dezelfde uitzending pleitte Open Vld-voorzitter Alexander De Croo voor een financiële responsabilisering van de gewesten.

"Bij de MR zullen we ons nooit verzetten tegen een Franstalige eerste minister", stelde Michel. Hij weigerde wel te verduidelijken of dat ook opging voor PS-voorzitter Elio Di Rupo. Michel is in elk geval wel voorstander van een afwisselend premierschap tussen Vlamingen en Franstaligen. Ook een federale kieskring kan hem wel bekoren.

De Croo herhaalde in de uitzending dat hij liefst tegen begin september een akkoord wil over de staatshervorming. "Maar een deadline is dat niet", verduidelijkte hij. Voor De Croo is het duidelijk dat de hervorming moet leiden tot een financiële responsabilisering van de gewesten. Want "op dit moment zitten we in een consumptiefederalisme", besloot de jonge voorzitter.

(WAE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud