Verkiezingen12 Aalst : "Sp.a onvoorwaardelijke steun aan bestuursakkoord gevraagd"

De nieuwe burgemeester van Aalst, N-VA'er Christoph D'Haese, heeft zijn coalitiepartners CD&V en sp.a onvoorwaardelijke steun aan het bestuursakkoord gevraagd. De socialisten moeten zich daarover vanavond beraden. Nationaal sp.a-voorzitter Bruno Tobback opende een discussie over de benoeming van voormalig Vlaams Belanger Karim Van Overmeire (N-VA) als schepen van Vlaamse Zaken.

"We hebben met de coalitiepartners CD&V en sp.a het bestuursakkoord open en positief doorlopen", aldus D'Haese. "CD&V heeft haar onvoorwaardelijke steun aan het bestuursakkoord bevestigd, wat ook onze partij deed. Ik heb sp.a geconfronteerd met het feit dat ze een engagement ondertekenden waar niets is aan toegevoegd. Het thema van de verfransing is in alle openheid bij de coalitieonderhandelingen besproken".

De socialisten bespreken het probleem maandagavond op een partijbestuur. Voorafgaand wil geen enkel kopstuk commentaar kwijt.

Volgens D'Haese is er tot het bewijs van tegendeel nog geen opzegging van het akkoord. "De bal ligt duidelijk in het kamp van sp.a, die moet weten wat hun onderhandelaars getekend hebben". Hij merkt op dat de positie van Van Overmeire niet ter discussie staat. "Hij maakt deel uit van N-VA en onderschrijft de democratische principes. Het komt de partijen toe om schepenen aan te duiden".

In Aalst hebben CD&V en N-VA een krappe meerderheid van 23 op 43 zetels, met sp.a erbij komt die meerderheid op 30 zetels. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud