Verkiezingen12 Antwerpen : Turtelboom doet niet mee aan "stratego"

Open Vld heeft nog niet beslist of ze al dan niet deelneemt aan de Antwerpse coalitie. Kopvrouw Annemie Turtelboom zei dat die beslissing zal genomen worden op basis van teksten die op tafel liggen. In De Zevende Dag hekelde ze de "politieke stratego" van Antwerps burgemeester Patrick Janssens.

Janssens en zijn sp.a-CD&V-stadslijst hebben aan verkiezingswinnaar Bart De Wever (N-VA) laten weten dat ze enkel in de coalitie stappen als ook Groen meedoet.

"Er is de voorbije dagen terug stratego gespeeld, al dan niet door bijna oud-burgemeesters, en daar doe ik niet aan mee", zegt Turtelboom.

De Open Vld-politica zegt dat Antwerpen centrum-rechts heeft gestemd. De vraag of Open Vld in een centrum-rechtse coalitie moet stappen is volgens haar op dit moment irrelevant, omdat er nog geen teksten zijn. In elk geval zal Open Vld geen bestuursakkoord goedkeuren als er niet voldoende aandacht is voor onderwijs (vrije schoolkeuze), mobiliteit (de fileknoop) en veiligheid (wijkcontracten), zegt Turtelboom. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud