Advertentie

Verkiezingen12: Antwerps Open Vld-schepen Bungeneers trekt zich officieel terug

Luc Bungeneers, Antwerps schepen van Financiën, trekt zich terug als kandidaat voor Open Vld bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt hij in een open brief aan de Merksemse leden van zijn partij, die er afgelopen weekend nog voor hadden gezorgd dat de Antwerpse ontwerplijst van minister Annemie Turtelboom afgekeurd raakte.

Bungeneers ligt al een tijd overhoop met zijn partijleiding over de lijstvorming voor de verkiezingen. Zelf eiste hij de tweede plaats op, maar lijsttrekker Turtelboom wil een vernieuwing en verjonging doorvoeren. Dat vond Bungeneers een gebrek aan respect.

Bij een stemming zaterdag zorgde een grote opkomst van Open Vld-leden uit Merksem, het district van Bungeneers, er nog voor dat de ontwerplijst nipt werd afgekeurd. Er moet nu een tweede ronde georganiseerd worden.

"Daarmee hebben de leden op een democratische en overtuigende manier hun waardering voor mijn werk duidelijk gemaakt", zegt de uittredende schepen in een open brief. "Helaas krijg ik dezelfde waardering niet van de Open Vld-top."

Dat hij zich nu officieel terugtrekt als kandidaat, doet Bungeneers naar eigen zeggen in het belang van de partij. "Dankzij de steun van de leden kan ik dit doen met opgeheven hoofd", besluit hij.

Bungeneers slaagde er in 2000 nog in via een ledenstemming de voor zakenman Christian Leysen voorbehouden plaats op de lijst in te nemen. Zo ver lijkt het nu dus niet te zullen komen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud