Advertentie

Verkiezingen12: Antwerpse Open vld-lijst goedgekeurd

De lijst waarmee Open Vld naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wil trekken, is donderdagavond dan toch goedgekeurd. Dat gebeurde nadat de statutaire commissie had beslist dat het houden van een tweede stemronde overbodig was geworden, zo blijkt uit een mededeling van de partij.

De ontwerplijst werd een kleine week geleden nog afgekeurd door de leden van de Antwerpse districten. Acht van de negen districten konden zich er wel in vinden, maar het district Merksem had massaal tegengestemd. Merksem is het district van schepen voor Financiƫn Luc Bungeneers, die naast de tweede plaats op de lijst had gegrepen.

Oorspronkelijk was voorzien dat er een tweede stemronde zou komen. Maar omdat Bungeneers woensdag had bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor Open Vld bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, is die tweede stemronde "zonder voorwerp" geworden, zo besliste de statutaire commissie. Bungeneers was de enige tegenkandidaat.

"Het partijbestuur van Open vld Groot-Antwerpen heeft deze beslissing van de statutaire commissie met ruime meerderheid goedgekeurd", zo luidt het donderdagavond in een mededeling van de Antwerpse Open vld. "Daarmee is deze ontwerplijst de definitieve kandidatenlijst van Open Vld Antwerpen voor 14 oktober."

Minister van Justitie Annemie Turtelboom trekt de Open vld-lijst in Antwerpen, voor de vroegere Antwerpse korpschef Eddy Baelemans. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud