Advertentie

Verkiezingen12 : De Wever plande mars op stadhuis al op 18 mei

Bart De Wever plande zijn mars op het Antwerpse stadhuis al op 18 mei, vijf maanden voor de verkiezingen. Dat schrijft De Morgen zaterdag. De krant volgde de N-VA-voorzitter negen maanden lang voor de reeks "De slag om Antwerpen".

Op 18 mei zat De Wever samen met de top van de Antwerpse N-VA in de Belair, de brasserie van de luchthaven van Deurne. Hij neemt het woord. "Mensen, de avond van 14 oktober moet er pal op zitten", begint hij. "Die avond moet beelden opleveren die jaren meegaan. Ik stel voor dat we, als we winnen, een mars doen op het stadhuis. We lopen de Zuiderkroon uit en stappen gewoon richting 't Schoon Verdiep."

Twee weken voor de verkiezingen koos De Wever ook het nummer dat moest weerklinken toen hij de Zuiderkroon zou binnenstappen. "Je moet kolkende muziek hebben. Doe maar het liedje 'Happiness' van Sam Sparro. Je moet een mensenmassa hebben, waar je als Mozes probeert door te komen richting podium. Dat moeten dé beelden worden. Dat is footage voor de komende weken en maanden. Liefst tot in 2014." (NAJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud