Verkiezingen12 : Joëlle Milquet hekelt "zwak" bestuur van de PS

"Het verraad van de Franstalige socialisten in Brussel is een enorme politieke fout", zegt vicepremier Joëlle Milquet (cdH) zaterdag in De Morgen en Le Soir. Ze klaagt over "mismanagement" binnen de PS, zes dagen nadat ze in Brussel gedumpt werd.

Zondagavond kreeg ze een telefoontje van de Brusselse burgemeester Thielemans: hij stelde dat de PS samen met de liberalen Brussel zou besturen. Het gevolg is een resem van antisocialistencoalities in Brussel en Wallonië. "Ik ben het niet gewoon om verraden te worden", merkt Milquet op.

"Dat was het ergste. Een aantal mensen hebben zondag alle respect overboord gegooid. Dat was totaal onbeschoft. Bij de Brusselse PS hebben ze geen respect voor de keuze van de kiezers, geen respect voor hun akkoorden. Als je je politieke akkoorden niet kunt respecteren, dan kies je maar beter voor een andere job. Die onbeschoftheid is ongelooflijk. Welk signaal geef je daarmee aan de kiezers?"

Daarnaast stelt Milquet dat ze premier Di Rupo meteen op de hoogte bracht. Maar het duurde tot dinsdag alvorens hij contact met haar opnam. "Ik ben nochtans de allerlaatste persoon om zo behandeld te worden door de PS", betreurt ze. "Ik ben altijd correct met hen geweest, gezien mijn rol in de communautaire onderhandelingen. Wat de PS gemist heeft, is een sterk voorzitterschap van Di Rupo. Philippe Moureaux heeft dat zelf toegegeven."

Milquet zegt wel de premier niet te zullen destabiliseren. (VAD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud