Verkiezingen12 - Johan Vande Lanotte titelvoerend schepen in Oostende

Vicepremier Johan Vande Lanotte wordt vanaf januari schepen voor Toerisme, Middenstand en Werk in Oostende. Hij zal zich in die functie echter laten vervangen, maar zal nog vóór 2018 effectief in het schepencollege komen. Dat is beslist op de ledenvergadering van sp.a, die zich moest uitspreken over de vijf mandaten voor de partij die nog niet ingevuld waren. Eerder hadden ook al coalitiepartners Open Vld en CD&V hun schepenen bekendgemaakt.

Jean Vandecasteele werd bevestigd als burgemeester. Tom Germonpré wordt bevoegd voor Onderwijs, Milieu en Kinderarmoede en Nancy Bourgoignie voor Dienstencentra, Senioren en Huisvesting. Arne Deblauwe wordt schepen voor Jeugd en Sport.

Voor het mandaat van OCMW-voorzitter waren er twee kandidaten: Yves Miroir en Vanessa Vens. De leden verkozen Vens met ruime meerderheid. Zij wordt de eerste vrouwelijke OCMW-voorzitter. Ook Niko Geldhof wordt schepen. Hij zal, zo lang Johan Vande Lanotte titelvoerend schepen is, zetelen in het schepencollege.

Johan Vande Lanotte wees erop dat de mandaten op basis van de stemmen werden toegekend. Hij komt voor het eerst in het schepencollege.

"Ik had voordien verschillende keren verklaard dat ik dat graag zou doen, maar niemand geloofde me. Zolang ik minister ben en in Brussel een belangrijke functie heb, zal ik geen schepen zijn. Niko Geldhof zal mij vervangen. Ik zal sowieso de verkiezing van 2014 actief voorbereiden. In elk geval is zeker dat ik voor 2018 terugkeer naar Oostende, om daar mijn tijd aan te besteden." (COR 107)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud