Verkiezingen12: Lijst van Antwerpse Open Vld afgekeurd

De lijst waarmee Open Vld naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wil trekken, is zaterdag afgekeurd. Acht van de negen districten konden er zich wel in vinden, maar het district Merksem gooide roet in het eten door hem massaal af te keuren. Er moet nu een tweede stemronde komen.

Merksem is het district van schepen voor Financiƫn Luc Bungeneers. Hij had gemikt op de tweede plaats op de lijst, maar die wordt ingenomen door de vroegere Antwerpse korpschef Eddy Baelemans. Bungeneers reageerde ontgoocheld. "Zoals de kaarten nu liggen bij Open Vld, verplicht men mij om te stoppen met actieve politiek", verklaarde hij toen.

De lijst werd zaterdag voorgelegd aan de leden van de negen Antwerpse districten. Het resultaat: 193 keurden hem goed, 197 stemden tegen. Opvallend: 175 van de nee-stemmen kwamen uit het district Merksem. Slechts drie leden keurden hem daar goed. In Merksem werden ook de meeste stemmen uitgebracht: bijna de helft van het totale aantal.

"De lijst werd in acht districten met een grote meerderheid goedgekeurd. Dat bewijst dat het nieuwe project, met een combinatie van jong talent en mensen met ervaring, een brede steun geniet. Merksem blijkt een uitzondering te zijn. Het gevolg is dat er een tweede stemronde komt", zegt Axel Polis, voorzitter van Open Vld Groot-Antwerpen.

(COR 327)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud