Verkiezingen12 - Tom Dehaene en Monique Swinnen CD&V-gedeputeerden in Vlaams-Brabant

De CD&V heeft dinsdagavond Tom Dehaene en Monique Swinnen aangeduid als haar gedeputeerden voor de provincie Vlaams-Brabant. CD&V vormt in deze provincie de komende legislatuur een coalitie met Open Vld, sp.a en Groen.

Monique Swinnen was de afgelopen legislatuur als Vlaams-Brabants gedeputeerde onder meer bevoegd voor welzijn, waterlopen en toerisme. Tom Dehaene is sinds 2005 Vlaams parlementslid. In Zemst is hij OCMW-voorzitter en als schepen onder meer bevoegd voor sociale zaken. In de periode 1995-2005 was hij reeds provincieraadslid in Vlaams-Brabant.

In de uittredende deputatie zetelen voor de CD&V naast Swinnen ook Jean-Pol Olbrechts, die met politiek stopt, en Elke Zelderloo (enkel de afgelopen 3 jaar). Welke CD&V-er voorzitter wordt van de provincieraad, is nog niet uitgemaakt.

Eerder raakte al bekend dat Julien Dekeyser en Walter Zelderloo als gedeputeerde op post blijven voor Open Vld. Groen duidde Luc Robijns aan. Voor sp.a blijft zo goed als zeker Karin Jiroflee gedeputeerde. (COR 908)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud