Verkiezingen12: Vijfde "Witse"-acteur stapt in de politiek

Daan Hugaert (62), bekend als Van Deun in de televisieserie "Witse" staat op 14 oktober als onafhankelijk kandidaat op de kartellijst sp.a-Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Hij is de vijfde "Witse"-acteur die opkomt bij de verkiezingen, zo meldt Het Nieuwsblad op zondag.

Hugaert zal op de 48ste plaats staan van de kartellijst. "Ik heb nooit een partijkaart gehad. Ik ben ook niet van plan mij er één aan te schaffen. Maar nu ben ik uitgenodigd om op de lijst te staan, en ik wil gewoon een goed project ondersteunen", zegt hij in de krant.

Eerder raakte al bekend dat ook zijn "Witse"-collega's Dirk Tuypens (PvdA Mechelen), Tine Van den Brande (sp.a Mechelen), Els Olaerts (EOS Willebroek) en Viv Van Dingenen (SOS 2012 Sint-Niklaas) deelnemen aan de verkiezingen.

In Gent vervoegt Hugaert op de sp.a-Groen-lijst trouwens zijn collega-acteur Mieke Bouve, die op de 20ste plaats van de kartellijst staat. Zij staan binnenkort samen op de planken in het nieuwe stuk "Stemmen" van Jo Van Damme, een stuk over ... de verkiezingen. (FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud