Verkrachting van 15-jarig meisje in Brusselse metro is volledig verzonnen

Het meisje dat beweerd had dat ze in een Brussels metrostation door vier jonge mannen achtervolgd en verkracht was, heeft toegegeven dat het hele verhaal verzonnen was. Dat meldt het Brusselse parket. Het 15-jarige meisje had het verhaal opgehangen omdat ze te laat op school was aangekomen en nood had aan aandacht. Ze is voorlopig niet ter beschikking gesteld van de jeugdrechter, aldus het Brusselse parket.

Het meisje, M.V., had het verhaal over de verkrachting dinsdagmiddag opgehangen tegenover de opvoedster van haar school. Daarbij had ze verklaard dat ze tijdens haar middagpauze aan de halte COOVI in Anderlecht op de metro was gestapt en in het rijtuig was aangesproken door vier jongens. Het meisje voelde zich niet veilig en stapte af, maar kon zich niet meer herinneren in welk station. De vier jongeren volgden haar en sleurden haar in een hoekje aan de uitgang van de metrohalte, waar één van hen haar verkrachtte terwijl de rest toekeek.

De schooldirectie verwittigde de politie, die onmiddellijk een doorgedreven onderzoek startte. Daarbij werd het meisje medisch onderzocht en werden de bewakingsbeelden van de metro onderzocht.

Omdat er van het incident niets terug te vinden was op de beelden, werden de speurders achterdochtig. Woensdag bekende het meisje eerst aan de schoolopvoedster en vervolgens aan de politie dat het hele verhaal verzonnen was. Ze had een reden nodig om haar late aankomst op school te verantwoorden en had nood aan aandacht. (JDE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud